ΛΕΣΧΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου διοργανώνει τις λέσχες στις οποίες γίνονται κάποιες δραστηριότητες όπως η λέσχη επιτραπέζιων παιχνιδιών, η λέσχη κινηματογράφου, η λέσχη ανάγνωσης και  η λέσχη της μαγειρικής.

Η λέσχη μαγειρικής είναι μία λέσχη πρωτότυπη, η ιδέα ήταν των παιδιών και έτσι δημιουργήθηκε. Σ` αυτή  συμμετέχουν τα περισσότερα  παιδιά από όλες τις  τάξεις και τα μαθήματά μας τα κάνουν ειδικοί μάγειρες από το ΙΕΚ Σιδηροκάστρου. Τα μαθήματα γίνονται τις  Κυριακές από της 5-8μ.μ στον χώρο του νηπιαγωγείου του Νέου Πετριτσίου, το οποίο μας το έχουν παραχωρήσει οι δασκάλες του νηπιαγωγείου και τις ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Οι μάγειρες που μας κάνουν τα μαθήματα είναι: Οι Σεφ  Μάκης, Σταυρούλα, Γιώργος. Μέχρι τώρα έχουμε μαγειρέψει: Αμερικάνικο Burger, Pizza, Κουλουράκια, Κλαμπ Σάντουιτς. Τα φαγητά που μαγειρεύουμε όπως είμαστε όλοι μαζί παρέα  καθόμαστε και τα τρώμε, για να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες μας και είναι πολύ διασκεδαστικό.

Περνάμε πάρα πολύ καλά και μαθαίνουμε πολύ ωραία και χρήσιμα πράγματα, δηλαδή εκτός από το πώς να  μαγειρεύουμε τα φαγητά, μαθαίνουμε και την ιστορία του κάθε φαγητού. Επίσης μας μαθαίνουν μικρά μυστικά τις κουζίνας για να είναι νόστιμα και επιτυχημένα τα φαγητά μας. Είναι ωραία και ευχαριστούμε  τους Σεφ που έρχονται από τις Σέρρες στο χωριό μας εθελοντικά για να μας μεταφέρουν τις γνώσεις τους.

 Γράφουν οι μαθητές της Β΄ τάξης, Χρήστος Τσαυταρίδης και Αντώνης Μιχαηλίδης